Oplossingen

Volledig onafhankelijk worden van het energienet?

Het is een droom van veel mensen: volledig onafhankelijk van het energienet zijn. De thuisaccu zal dit in de toekomst mogelijk gaan maken. Opgewekte stroom wordt overdag opgeslagen en ’s avonds en ’s nachts gebruikt. Als de capaciteit van uw thuisaccu groot genoeg is, bent u voor een groot deel onafhankelijk van het energienet. In België is het bijna niet mogelijk om volledig onafhankelijk te worden van het energienet. Het grote probleem zijn namelijk de wintermaanden, waarin de zon onvoldoende schijnt om uw thuisaccu voldoende op peil te houden. Toch is er binnen afzienbare tijd een alternatief voor wie voor 100 procent onafhankelijk van het energienet wil zijn: de elektrische auto. In de wintermaanden kunt u uw elektrische auto gebruiken om uw thuisaccu bij te laden, of koppelt u uw auto aan uw woning. Ook deze voorzieningen zijn volop in ontwikkeling. Stroom ‘tanken’ voor thuisgebruik doet u in de wintermaanden dan bij (snel)laders onderweg.

Solar Constructs - Batterijopslag

Batterijopslag

Hoe werkt het overdag?

Produceren je zonnepanelen overdag meer stroom dan je nodig hebt? Dan krijgt je batterij de instructie om op te laden. Wanneer je batterij vol is, wordt de overtollige zonnestroom in het net geinjecteerd.

Hoe werkt het s’nachts?

Wat als je woning stroom verbruikt wanneer er geen zonneproductie is? Je batterij krijgt dan de instructie om te ontladen. Van zodra je batterij leeg is, neem je opnieuw stroom af van het net.

 

Eindeloze hoeveelheden energie, helemaal gratis !

 

De voordelen van een thuisbatterij

Zonder thuisbatterij verbruik je gemiddeld maar 30% van je gratis
zonne-energie.

 

  • Mét een thuisbatterij stijgt dat tot 60% en meer.
  • Je betaalt géén prosumententarief meer.
  • Je gebruikt groene energie zelf opgewekt via jouw zonnepanelen.
  • Je verbruikt minder energie van het net wat resulteert in een lagere energiefactuur.
  • Bij dreigend energietekort ben jij steeds voorzien van elektriciteit.
  • Werkt als noodstroomvoorziening bij stroompannes.
  • Met een huisbatterij ben je (voor een deel) zelfvoorzienend.
Solarconstructs - Grafiek PV Batterij