Alpha ESS thuisbatterij

Dag en Nacht Zonne-Energie

Alfa ESS Thuisbatterij

Lange Levensduur

Een belangrijke eigenschap van een thuisbatterij is het aantal cycli dat gehaald kan worden. Eén cyclus is het volledig opladen en vervolgens ontladen van een batterij. Je zal merken dat je zelden aan een volledige cyclus per dag komt. Uit studies is gebleken dat in ons klimaat en bij een batterijsysteem dat goed is afgestemd op je situatie, ongeveer 280 cycli per jaar nodig zijn. Op 20 jaar tijd zal je dus ongeveer 5.600 cycli nodig hebben. AlphaESS verzekert dat de terugval van de opslagcapaciteit van de thuisbatterijen na 10.000 cycli slechts 10% zal bedragen.

Inzicht Verbruik

Bij aankoop van een AlphaESS thuisbatterij krijg je toegang tot de AlphaCloud, het online en real-time monitoringplatform van AlphaESS. Dit kan via een webbrowser of de app, die beschikbaar is voor zowel iOS als Android-toestellen. Via de app zal je de energiestromen in je woning zeer uitgebreid kunnen opvolgen. Zo kan je heel eenvoudig zien wat je zonnepanelen opleveren, wat je energieverbruik is, hoeveel energie er in je batterij zit, enzovoort.

Absoluut Veilig

Niet alle thuisbatterijen bestaan uit dezelfde chemische samenstelling en omdat veiligheid primeert werd er bij de AlphaESS thuisbatterijen enkel gekozen voor het uiterst veilige Lithium Ijzer Fosfaat. Dat wil zeggen dat je zonder probleem de batterij kan doorboren of kortsluiting kan veroorzaken zonder dat dit effect zal hebben. Bovendien zijn de thuisbatterijen onderhoudsvrij. Via internetverbinding kan de software van het systeem regelmatig updates ontvangen.

Technische Specificaties

 

Eindeloze hoeveelheden energie, helemaal gratis !